Fiets ophangen aan de muur

Bespaar ruimte

Duurzaam

Veilige bevestiging

EENVOUDIGE INSTALLATIE

Inhoudsopgave

Als je er niet op zit, staat hij eigenlijk altijd in de weg. Natuurlijk hoeft je fiets niet in de weg te staan, want je bevestigt deze eenvoudig aan een muur. Daarvoor vind je hier tal van praktische oplossingen. Denk aan fiets muurbeugels, ophangsystemen en zelfs elektrische liften voor de zwaardere fietsen. Een van de grote voordelen van een fiets ophangen aan de muur is de relatief makkelijke montage. Veel van deze systemen plaats je snel, zonder al te veel benodigdheden. Daarna berg je je fiets veilig en praktisch op.

Fietsbeugels voor muur

Fietsen hebben vaak een onhandig formaat. Ze zijn niet per se groot, maar staan al gauw in de weg. Zeker als je er meerdere hebt. Denk iets hoger en je hebt ruimte genoeg. Daarom maken de meeste fietsopbergsystemen gebruik van hoogte. Met een beugel, elektrische lift of takelsysteem, hang je hiermee je fiets op.  Zo staat hij niet meer in de weg.

Racefiets ophangen aan muur

Je racefiets hoef je niet te verstoppen in een garage of berging. En zelfs wanneer je dit wel doet, doe je dat op een manier die niet ten koste gaat van je fiets. Met minimale kans op schade en slijtage. Want je berging of garage gebruik je meestal niet alleen voor je (race)fiets. Hang je racefiets daarom op aan de muur. Je racefiets ophangen aan de muur is heel eenvoudig met de juiste beugels. Deze simpele oplossing spaart ruimte én je fiets.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De ideale hoogte is zodanig dat de wielen van de fiets net de grond niet raken. Dit maakt het gemakkelijk om de fiets te pakken zonder dat je helemaal hoeft te bukken of te rekken.

Als je de juiste haken met beschermende coating gebruikt en de fiets correct plaatst, zal het frame niet beschadigd raken.

Fietsen hebben vaak een onhandig formaat. Ze zijn niet per se groot, maar staan al gauw in de weg. Zeker als je er meerdere hebt. Denk iets hoger en je hebt ruimte genoeg. Daarom maken de meeste fietsopbergsystemen gebruik van hoogte. Met een beugel, elektrische lift of takelsysteem, hang je hiermee je fiets op. Zo staat hij niet meer in de weg.

Het mooie van fietsophangsystemen is dat ze vrijwel overal kunnen. In je schuur, berging, garage, trapgat en zelfs in een woon- of slaapkamer. Want zeker als je een fietsopbergsysteem zoekt, heb je ruimte wellicht niet in overvloed. We helpen je het juiste fietsophangsysteem te vinden voor jouw fiets. Bijvoorbeeld een muurbeugel voor je fiets die past in je gang, maar ook een lift waarmee je zware elektrische fiets ophangen vanzelfsprekend wordt.